Een horloge met een 41-megapixelcamera

Dacht je dat Nokia indrukwekkend bezig was met hun 41-megapixelcamera in de Lumia 1020? Dan lees het volgende bericht maar eens want het bedrijf Hyetis werkt aan een horloge met een 41-megapixelcamera!

De Hyetis Crossbow, een technologisch wonder?

Hyetis CrossbowSoms kom je van die berichten tegen die eigenlijk te goed lijken om waar te zijn. Zo ook in dit geval. Er zou namelijk gewerkt worden aan de Crossbow, een horloge gemaakt door het Zwitserse bedrijf Hyetis. En het is niet zomaar een horloge want dit zit erin:

– Een Zwitsers klokwerk.
– 41-megapixelsensor.
– ZEISS lens.
– Touchscreen met hoge resolutie.
– Bluetooth, WiFi en NFC om te verbinden met een telefoon (Android, iOS en Windows Phone worden ondersteund).
– Biometrische sensor.
– GPS-ontvanger.
– Barometer.
– Thermometer.
– Twee oplaadbare batterijen in het polsbandje voor een batterijduur vergelijkbaar met die van een smartphone bij normaal gebruik, vier dagen in standby.
– Een batterij puur voor het klokwerk.
– Mogelijkheid om draadloos op te laden in enkele uren.
– Een behuizing van titanium en een touchscreen van saffier met een ‘antiglare’ coating.

Hyetis Crossbow voorkantNeem dat complete lijstje en stop het in een horloge. Het klinkt niet heel erg geloofwaardig maar toch schijnt de Crossbow echt te bestaan. Hyetis stelt namelijk dat pre-orders binnenkort te plaatsen zijn. Voor $1200 kun je een ‘collectors edition’ van de Crossbow bestellen waarvan er in eerste instantie slechts 500 beschikbaar zijn.

Eerst zien, dan geloven!

Hyetis Crossbow zijkantToch blijven we enigszins sceptisch. Zo kunnen wij ons niet voorstellen dat een (voor ons) onbekend bedrijf het voor elkaar heeft gekregen al die specificaties te combineren met een horloge. Daar komt nog eens bij dat er nog geen enkele foto is verschenen van de Crossbow. Het enige dat Hyetis tot nu toe heeft laten zien zijn 3D-renders van het horloge. De manier waarop Hyetis het allemaal brengt is erg geloofwaardig maar voor ons geldt: eerst zien, dan geloven!

Bron: Hyetis via GSMarena


Tags: , , ,