Apple onthult iOS 5

Verder heeft Apple de applicatie Newsstand toegevoegd aan iOS 5. Newsstand is een onderdeel van de iTunes Store waarin je tijdschriften en kranten kunt downloaden. Het downloaden kan ook ongemerkt op de achtergrond gebeuren. Of Nederlandse kranten en tijdschrjften verkrijgbaar zullen zijn is niet duidelijk. De Twitter-integratie binnen iOS 5 is ook verbeterd en foto’s en video’s kunnen nu direct vanuit de camera-applicatie geupload worden.

Enkele andere toevoegingen zijn reminders, een digitale post-it met ingebouwd alarm, html encryptie in emails en een nieuw toetsenbord voor de iPad. Dit toetsenbord toont beide helften aan beide kanten van de iPad en kan met de duimen bediend worden. De laatste toevoeging is een systeem binnen Game Center waarmee turn based games gespeeld kunnen worden.

iOS 5 zal beschikbaar komen voor de iPhone 3GS, iPhone 4, de iPod Touch varianten uit 2009 en 2010 en beide iPads. De bèta-versie is sinds maandag al te downloaden en de uiteindelijke versie komt dit najaar uit.