Hi Young: prepaid voor kinderen

Je ziet het steeds vaker: kinderen die rondlopen met de nieuwste telefoons. Waar jaren terug telefoons nog alleen gebruikt werden voor het noodzakelijk bellen en sms’en zijn ze nu steeds meer gemeengoed. Of je nou 10 bent of 40, voor ieder is er wel wat wils.

Hi LogoDie toenemende populariteit onder de jeugd heeft Hi, onderdeel van KPN, op een idee gebracht: prepaid voor de jeugd! De nieuwste dienst van Hi gaat Hi Young heten en is in het leven geroepen om telefoonkosten bij kinderen in de hand te houden. Zo zijn dure sms-diensten geblokkeerd, evenals 0909 en 0906 nummers.

De Young dienst is te activeren door klanten die al beschikken over een Hi-simkaart. Sms’jes gaan naar alle waarschijnlijkheid 5 cent kosten en de prijzen voor mms en telefoneren blijven gelijk aan de huidige prepaid prijzen. Vooralsnog is het niet bekend of er naast de prepaid vorm ook een abonnementsvorm wordt geïntroduceerd.

Volgens Hi moet de dienst ervoor gaan zorgen dat kinderen de waarde van geld gaan beseffen. Hoe dit uitgewerkt gaat worden in de Young dienst is echter nog onduidelijk.