In de toekomst Blackberry Sense?

Het klinkt misschien als een rare titel maar het kan in de toekomst zomaar werkelijkheid worden. Blackberry fabrikant RIM is namelijk een samenwerking aangegaan met het ontwerpbureau achter de HTC Sense skin. HTC Sense, ontworpen door You I Labs, is een van de meest populaire en succesvolle skins voor het Android besturingssysteem.

De geruchten gaan dat You I Labs voor RIM gaat werken aan de interface voor toekomstige tablets en smartphones. Een samenwerking is nog niet officieel bevestigd, maar volgens anonieme bronnen zijn de twee bedrijven al in verregaande samenwerking.

Blackberry Sense?In Nederland doet Blackberry het nog erg goed qua verkoop, maar in de Verenigde Staten zijn de verkopen ingezakt. Mede om die reden wil RIM het design van zijn interface veranderen en is het bezig met een nieuw besturingssysteem, met de hoop sterk terug te komen op de smartphone markt. RIM heeft overigens vorig jaar al The Astonishing Tribe, dat de interface van Android 1.0 ontworpen heeft, gekocht. Ze zijn dus hard bezig met een comeback en de tijd zal het leren of ze sterk terug kunnen komen op de smartphone markt.