Miljoeneninvestering voor Nederlandse app-ontwikkelaar

Service2Media, een app ontwikkelaar uit Enschede, heeft een miljoeneninvestering ontvangen. De bedrijven Private Plus Fund en Prima Ventures hebben samen 10 miljoen dollar in Service2Media geïnvesteerd.

service2media logoService2Media heeft gemeld dat het met de 10 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 6,8 miljoen euro, meer wil gaan investeren in personeel. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en heeft apps ontwikkeld voor onder andere CNN, de Rabobank en De Telegraaf. Ze hebben een eigen framework dat het mogelijk maakt om een app snel over te zetten naar verschillende platforms zoals iOS en Android. De app wordt geprogrammeerd in Lua en daarna wordt het gecompileerd naar verschillende systemen.

Momenteel maakt Service2Media nog geen winst maar het bedrijf verwacht dat het dit jaar een groei van twee cijfers behaald met betrekking tot de omzet. Er werken op dit moment zo’n 100 mensen bij het bedrijf en er staan kantoren in Enschede, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten.

Voorheen heeft Service2Media ook al twee investeringen gekregen. Een van 1,3 miljoen euro en een van 1 miljoen euro.