Netneutraliteit vandaag gesprek van de dag binnen kabinet

Netneutraliteit, een hot topic op dit moment binnen ons kabinet. Vandaag, 8 juni, vindt er een kamerdebat plaats over dit onderwerp en vele ogen zijn hierop gericht, zowel nationaal als internationaal.

Tweede KamerDe politiek is enorm verdeeld over netneutraliteit. De VVD is tegen en de oppositiepartijen zijn voor. Vandaag zal het dus een spannende en heftige dag worden, en de ogen van de hele wereld zijn erop gericht. De CEO van Vodafone heeft al laten weten in The Financial Times tegen netneutraliteit te zijn. Als het plan doorgevoerd wordt komt de uitrol van de nieuwe 4G-netwerken en normale diensten in gevaar. Vodafone zal dus de strijd aan gaan in Den Haag en Brussel.

De D66 is de grootste voorstander van netneutraliteit. Kamerlid Kees Verrhoeven: “Een open internet voor iedere Nederlandse burger. Geen fratsen als betalen voor mobiele internetdiensten of het blokkeren en vertragen van specifieke websites.”

Vandaag wordt het dus een enorm spannende dag en de uitkomst van het debat gaat heel belangrijk zijn voor zowel providers van mobiele diensten als de consument die gebruik maakt van de diensten. Zodra er hier meer nieuws over uitkomt is het hier uiteraard te lezen.