Nokia tovert goedkope S40 telefoons om tot smartphones

Heb je een S40 telefoon van Nokia, wil je héél graag een smartphone maar heb je er op het moment het geld niet voor of is je contract nog niet afgelopen? Dan hebben wij goed nieuws, want Nokia gaat zijn S40 telefoons middels een update omtoveren tot smartphones. Op deze manier krijg je veel meer mogelijkheden qua apps.

Nokia S40Veel details zijn er op het moment nog niet over de update, maar Nokia heeft aangegeven later meer duidelijk te zullen maken. De volgende grote update van Nokia zal Qt 5 worden, en vanaf die versie zal S40 ondersteund worden. Het is ook nog onduidelijk wanneer je Qt-apps kunt draaien op de S40 telefoons, maar Nokia heeft al aangegeven dat Qt ontwikkelaars dankzij de update een veel groter publiek kunnen bereiken.

Op de lange termijn blijft Nokia overigens wel nog S40 toestellen maken. Onlangs zijn de C2-02, C2-03 en C2-06 nog aangekondigd. Overigens is Nokia een beetje versplinterd bezig op software gebied. Waar de meeste ontwikkelaars 1 of 2 software systemen ondersteunen op hun telefoons (denk aan Android en Windows Phone 7) heeft Nokia er maar liefst 5: Symbian, Qt, MeeGo, S40 en Windows Phone 7. Ze hebben op het moment dus geen duidelijke focus al zal Symbian langzaam verdwijnen en wordt S40 gefuseerd met Qt. De twee belangrijkste systemen van Nokia zullen in de toekomst overigens MeeGo en Windows Phone 7 zijn.