Vrienden zoeken met je iOS toestel

Het zal misschien raar klinken, maar als het aan Apple ligt kunnen we binnenkort vrienden vinden met op iOS gebaseerde toestellen (iPhone, iPod Touch). Apple heeft namelijk patent aangevraagd op een methode die een iOS gebruiker in contact brengt met andere mensen op basis van overeenkomende interesses.

Apple logoHet systeem, dat de naam Buddy Finder heeft, is gebaseerd op content en locatie. Op basis van wat een gebruiker doet op zijn telefoon wordt bepaald wat hij/zij leuk vindt en vervolgens wordt met die data gekeken of er een potentiële match in de buurt is. Vervolgens wordt er contact gelegd met die match. Het is overigens niet verplicht om sociaal te doen met je telefoon want de functie is uit te schakelen.

Alles gaat dus geautomatiseerd. Op basis van de muziek die je luistert, de plaatjes en films die je bekijkt en plaatsen die je bezoekt wordt er een persoonlijke voorkeur gegenereerd. Je hoeft zelf dus geen voorkeuren aan te geven.

Of dit systeem ooit daadwerkelijk zijn weg zal vinden naar het grote publiek is nog maar de vraag. Apple vraagt namelijk vaker patenten aan die vervolgens nooit gebruikt worden.