500 euro duur voor een smartphone?

500 euro is een schijntje vergeleken bij een exclusieve iPhone 4 van Gresso. Aan de voorkant lijkt de witte iPhone 4 op een redelijk standaard model. De achterkant is echter een geheel ander verhaal.

GressoDeze iPhone 4, ontworpen door Gresso bevat onder andere diamanten, kristallen en parels. Gresso heeft wel vaker de meest gekke en dure designs gepresenteerd maar nu hebben ze zichzelf overtroffen. Hun nieuwste creatie heet Lady Blanche. Op de achterkant vinden we met diamant gecoat mineraal glas over de gehele achterzijde. Denk je dat dat glas al over-the-top is? Niets is minder waar: achter het glas zitten 3 onafhankelijk werkende Zwitserse klokken met parel-wijzers. Voor deze versie van de telefoon moet je wel diep in je buidel tasten. Het toestel kost je namelijk $30.000. Heb je dat geld niet? Dan kun je een goedkopere versie kopen met Swarovski-kristallen die je ‘maar’ $7000. Wel snel zijn, want er zijn er maar 150 beschikbaar!

Heb je een miljoentje over en vind je die iPhone 4 maar een lelijk ding? Misschien is de Nokia 8800 Arte met roze diamanten dan iets voor jou. Het kost je $134.000 en daarvoor krijg je de Nokia 8800 met 680 witte en roze diamanten met een totaal van 21,5 karaat.

Is roze niet je ding? Misschien is de Gresso Luxor Las Vegas Jackpot dan iets voor je. Er zijn er maar 3 van en het design is op het oude Egypte geïnspireerd. Voor $1.000.000 krijg je een telefoon met 45,5 karaat aan zwarte diamanten en de achterkant is bedekt met 200 jaar oud Afrikaans hout (het meest dure hout in de wereld). Alsof dat nog niet genoeg is: Al deze luxe materialen zitten op een 180 gram wegende gouden frame.

Is 1 miljoen een bedrag dat jij normaal als fooi geeft in het restaurant? Dan is de Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose Edition iets voor jou. Er zit een bandje om het toestel heen bedenkt met 100 karaats aan perfecte diamanten. Het Apple logo is opgemaakt uit nog eens 53 diamanten. De homebutton is gemaakt van platinum en er zit een zeer zeldzame 7,4 karaats roze diamant op. De prijs voor dit sjieke toestel? Een kleine $8.000.000. Een schijntje toch?

De Gresso Lady Blanche:

Gresso Lady Blanche

Voor een volledige lijst van de meest dure toestellen ooit kun je terecht op deze website, en geloof me, er staan heel wat extravagante toestellen op. Veel leesplezier!