Android Market heeft een nieuwe interface

Google heeft zijn Android Market voorzien van een nieuwe interface. Er zijn ook enkele nieuwe opties bijgekomen.

Android MarketWie de update al uitgevoerd heeft op zijn of haar telefoon zal het al opgevallen zijn dat de nieuwe interface van Android Market veel weg heeft van de Windows Phone 7 interface (Live Tiles). Niet dat daar iets mis mee is, want het oogt best mooi, maar het getuigt niet echt van originaliteit. De kleur die de boventoon voert is vanzelfsprekend de groene kleur. Bovenin heb je verschillende ’tabs’ en de rest van het scherm bestaat uit de verschillende apps die je kunt downloaden. De tabs zijn onderverdeeld in categorieën, uitgelicht, populairste betaald, populairst gratis, best verdiende apps, best nieuwe betaalde apps, best nieuwe gratis apps en in populariteit stijgend.

Ook zijn er wat opties bijgekomen. Je kunt nu bijvoorbeeld kiezen onder welk Google account de apps gedownload worden. Verder kun je nu advertenties in apps laten aanpassen aan je interesses. Hoe dat in zijn werk gaat is vooralsnog onduidelijk. In de Amerikaanse variant van de market is het mogelijk om films en boeken te downloaden, maar het is nog niet bekend of en wanneer deze functies naar Nederland komen.

Wat nog niet veranderd is is de vindbaarheid van apps en ook is het nog niet mogelijk om apps te filteren op land. Daardoor is het lastig om bijvoorbeeld veelgebruikte Nederlandse apps te bekijken. Dus ondanks een nieuwe strakke vormgeving is er nog altijd ruimte voor verbetering, al is dit een stap in de goede richting.

Google is de update geleidelijk aan het uitrollen naar alle Android telefoons, maar wie niet wil wachten kan het installatiebestand al downloaden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=5Pbo-d62ivY