Bellen in Europa vanaf vandaag goedkoper

Vanaf vandaag gaan de nieuwe maximumtarieven voor bellen binnen de Europese Unie in. De plannen waren er al langer, maar nu is de aanpassing in de wet doorgevoerd. Dit heeft Neelie Kroes bekend gemaakt.

De maximumtarieven gaan omlaag en providers zijn verplicht om onder deze grens te blijven. Iemand opbellen mag nog maar maximaal 35 cent (exclusief btw) per minuut kosten. Voorheen was dat nog 39 cent. Oproepen ontvangen gaat eveneens met 4 cent omlaag, van 15 naar 11 cent. Als het aan Neelie Kroes ligt blijft dat tarief de komende jaren overigens verder dalen.

T-Mobile heeft vandaag in navolging van de wijziging ook zijn nieuwe tarieven bekend gemaakt voor bellen in en naar het buitenland. Bellen naar het buitenland gaat bij T-Mobile 42 cent (inclusief btw) per minuut kosten. Dit komt neer op 34 cent (zonder btw) en zit daarmee 1 cent onder het maximum. Voorheen betaalde je 46 cent (inclusief btw). Gebeld worden kost je vanaf 13 cent (inclusief btw) per minuut  en voorheen was dit 18 cent. Mocht je gebruik maken van T-Mobile Grenzeloos, dan behoud je de tarieven die daarbij horen. Overige gebruikers maken automatisch gebruik van de nieuwe tarieven.

Tegenwoordig is bellen van en naar het buitenland dus weer een stukje goedkoper, en gecombineerd met de verschillende internet in het buitenland opties kun je altijd en overal bereikbaar zijn voor een scherpe prijs.