Blackberry blijft populair in Nederland

Ondanks tegenvallende verkoopcijfers in Noord-Amerika blijft Blackberry populair in Nederland. Ook aandeelhouders in Noord-Amerika zijn niet tevreden. In Nederland verkocht Blackberry in mei de meeste smartphones.

RIM BlackberryEr zijn geen concrete cijfers genoemd, maar uit de cijfers van Gfk Retail zou blijken dat RIM nog altijd zeer populair is in Nederland. Momenteel verkopen ze op de Nederlandse markt onder andere de Blackberry Bold 9780, Torch 9800 en Curve 9300. In februari 2011 stond de 2 jaar oude Blackberry Curve 8520 aan de kop van de verkooplijsten en de Bold 9700 was in 2010 de meest verkochte telefoon.

Overigens is de Blackberry, die zich voornamelijk richt op de zakelijke markt, juist door de gewone consument populair geworden in Nederland. Onder jongeren zijn de telefoons van RIM namelijk een regelrechte hit. Die populariteit komt vooral door het ‘pingen’ met Blackberry Messenger. Op die manier kunnen gebruikers berichtjes uitwisselen met elkaar zoals dat bijvoorbeeld ook kan met Whatsapp.

En ook al staat Blackberry in de top 5 van best verkopende telefoons in Nederland, het gaat niet overal goed met de telefoons van RIM. In Noord-Amerika zakte het aandeel van RIM de afgelopen jaren van zo’n 50% naar 12%. Mede door de sterke daling van de waarde van het bedrijf staat het onder grote druk van aandeelhouders en er gaan zelfs geruchten van een overname. Zo zouden Microsoft en Google geïnteresseerd zijn in RIM, zeker nu het fors in waarde gedaald is.

RIM heeft al aangegeven dat het qua smartphones achter loopt op de concurrentie, maar dat ze daar snel verandering in hopen te brengen. Hoe ze dit gaan doen is nog niet bekend, maar ze staan klaar met enkele nieuwe telefoons die de verkopen een nieuwe boost zouden moeten geven. Een van de vernieuwingen zal zitten in het nieuwe Blackberry OS 7.