Geen komkommertijd in de wereld van smartphones

In de filmwereld is het relatief rustig, op tv is momenteel enorm veel herhaling te zien van verschillende programma’s. In de wereld van games is het eveneens enorm rustig en er gebeuren weinig spannende dingen in de wereld.

Maar dan is er nog de wereld van smartphones, want die staat allesbehalve stil. Vandaar ook dat we hier even drie berichten combineren tot één bericht. Er zijn namelijk geruchten opgedoken van drie verschillende toestellen. Een toestel van Nokia, eentje van Apple en eentje van Motorola.

Het eerste toestel waar we het over gaan hebben is de Nokia 500 Fate. Dit toestel gaat waarschijnlijk snel geïntroduceerd worden want er is een advertentie uitgelekt. Op de advertentie is te zien dat het toestel beschikt over WiFi, een 5 megapixel camera en een 1Ghz processor. Daarnaast draait de Nokia 500 Fate op Nokia’s eigen mobiele besturingssysteem: Symbian. Als unieke feature krijg je 3 verschillende frontjes bij je toestel. De kleuren daarvan zijn rood, zwart en blauw. Zo kun je dus zelf kiezen welke kleur je toestel heeft, en als de kleur je niet meer aanstaat verander je het weer. Frontjes waren enorm populair toen mobieltjes steeds toegankelijker werden voor jongeren (eind jaren 90), maar tegenwoordig zie je ze nergens meer.

Het tweede toestel is er eentje van Motorola. De concurrentie op het gebied van smartphones is op het moment enorm fel en bijna wekelijks duiken berichten op van nieuwe innovaties op het gebied van schermgrootte, processorsnelheid en grafische mogelijkheden. Motorola wil niet achterblijven en is zelf volgens geruchten ook bezig met een smartphone die mee kan met de allernieuwste en snelste toestellen. Het toestel heet volgens geruchten de Motorola Dinara. Er zou een Texas Instruments OMAP4 processor in zitten, 1GB werkgeheugen en het toestel zou een 13 megapixel camera bevatten. Voor videobellen maakt het toestel gebruik van een VGA camera aan de voorkant. Het scherm zou ‘HD’ zijn, al is niet helemaal duidelijk wat dat tegenwoordig betekend (qua resolutie en schermgrootte). Verder is er nog niks bekend, behalve dat het toestel zou draaien op Android 2.3 Gingerbread.

Als laatste is er dan nog Apple. Uit kwartaalcijfers blijkt dat Apple van plan is in het komende kwartaal (juli-september) een nieuw iOS toestel uit te brengen. Dit bericht zit op een lijn met de vele geruchten over een mogelijke launch van een nieuwe iPhone in september. Wat de plannen zijn van Apple met de nieuwe iPhone is nog altijd onduidelijk. Er zijn verschillende berichten die spreken van een iPhone 4S en een iPhone 5. DIe laatste zou een volledig nieuw design hebben met onder andere een randloos scherm. Dat nieuwe design zou echter wel voor productieproblemen zorgen.

Veel smartphone nieuws dus en we verwachten dat de stroom aan nieuws voorlopig nog wel even aan zal houden. De komende maanden zitten dus waarschijnlijk vol verrassingen als we de geruchten mogen geloven.