Google Maps 5.7: navigatie met het openbaar vervoer

Sinds vandaag kunnen Android gebruikers Maps 5.7 uit de Android Market halen. Er is niet veel veranderd maar er zijn wel wat dingen toegevoegd, namelijk Transit Navigation en het gedeeltelijk downloaden van kaarten.

Google Maps logoTransit Navigation is momenteel alleen in bèta te gebruiken en stelt je in staat om routes te berekenen met het openbaar vervoer. Momenteel werkt het in ongeveer 400 steden over de hele wereld, wat nog niet erg veel is. In Nederland werkt het helaas nog niet, maar daar komt in de nabije toekomst verandering in. Tijdens je reis houdt je gps bij waar je bent en Maps vertelt je zelfs wanneer je uit moet stappen.

Hieronder zie je hoe Google Transit Navigation werkt:

httpv://www.youtube.com/watch?v=1NTXkd0dguQ&

De tweede feature stelt je in staat om een gedeelte van de kaart te downloaden zodat je offline kunt navigeren. Je kunt het gebied binnen een straal van 16km om je huidige locatie heen downloaden. Vaak is dit genoeg en zo niet, dan bespaar je nog altijd aanzienlijk op je internetnetgebruik. Je bent er hoe dan ook beter mee af. Een fijne functie voor gebruikers met een krappe internetbundel.

Verder zijn er nog wat zaken verbeterd zoals zoeksuggesties. Zo staan er nu icoontjes voor de suggesties, waardoor je weet waar de suggestie over gaat.  Ook kun je nu foto’s bekijken van locaties in een nieuwe photo viewer. Zo kun je met foto’s bepalen waar je naar toe gaat of kun je even kijken hoe dat ene gebouw waar je moet zijn er ook alweer uit ziet.

Zo kun je dus weer net wat beter de weg op en is alles net wat meer binnen handbereik. Het is jammer dat de Transit Navigation functie nog niet werkt maar omdat het een beta versie is nemen we het Google niet kwalijk.

Google Maps Logo Breed