Gotta catch’m all!

Ja, dat kleine zinnetje komt uit Pokémon en het staat er niet voor niets. Nintendo heeft namelijk bekend gemaakt dat het bezig is met een Pokémon game voor Android en iOS.

Android PikachuDe game moet Pokemon Say Tap? gaan heten en zal later dit jaar gereleased worden. Nu moet je als fervent Pokémon niet meteen denken dat je als jongen of meisje de velden, dorpen, steden en gyms in de wereld van Pokémon onveilig kunt gaan maken. Pokemon Say Tap? heeft namelijk een iets andere insteek. Je moet namelijk kaartjes verzamelen door ritmisch op het scherm te tappen. De hoeveelheid kaartjes die je krijgt hangt af van hoe goed je ritme vast weet te houden. De muziek in de game zal bestaan uit de soundtrack van de gelijknamige tekenfilmserie.

De manier van spelen doet erg denken aan bijvoorbeeld Rock Band en Guitar Hero, die in de afgelopen jaren immens populair zijn gebleken. Ook is het apart dat Nintendo voor het eerst een Pokémon game uitbrengt op een niet-Nintendo apparaat. Dit wil overigens niet zeggen dat we vaker dit soort uitstapjes gaan zien. De focus van Nintendo blijft liggen op zijn eigen hardware. De game moet deze zomer uitkomen in het land van de rijzende zon en het is nog onbekend of de game ook naar Europa komt.