HTC zegt accuduur smartphones in de toekomst te verlengen

Het is een bekend probleem: je staat ’s morgens op, pakt je telefoon, gebruikt gedurende de hele dag apps als Facebook, Twitter en Whatsapp op je toestel. Soms nog een mailtje checken, wat websites bekijken, even een routebeschrijving gebruiken en zo nu en dan een spelletje. Dan kom je ’s avonds thuis en blijkt je batterij op 10% na leeg te zijn. Als je hem vervolgens vergeet op te laden in de nacht zit je de dag erop met een niet werkende telefoon.

Accu-informatieEen vervelend probleem, maar HTC zegt er wat aan te gaan doen. De verbeteringen van de accuduur zullen vooral zitten in zuinigere processors, betere netwerktechnologie en beter geoptimaliseerde software. Daarnaast zal de HTC Sense skin voor Android drastisch verbeterd worden, wat ook voor een verlengde accuduur zal zorgen. Momenteel zijn er al dual-core processors, die zuiniger zijn dan hun single-core tegenhangers. Dit komt door het feit dat een taak gedeeld worden over twee processors waardoor die sneller uitgevoerd kan worden. Daarnaast kunnen cores teruggeclocked worden of uitgeschakeld. Ook komen er in de nabije toekomst quadcores die eveneens weer zuiniger zijn dan de dual-cores.

Ook denkt HTC erover om gebruikers meer in te lichten over hoe ze zuiniger de telefoon kunnen gebruiken. Vaak is het namelijk niet duidelijk waarom de accu snel leeg is, en HTC wil daar meer duidelijkheid om geven. Overigens zijn mensen het wel al zo’n beetje gewend dat een smartphone maar 1, of maximaal 2 dagen meegaat. Nu wil dit niet zeggen dat elke verbetering niet welkom is, maar dit is wel een beetje het imago dat smartphones tegenwoordig hebben. Ze hebben vaak grote schermen, zijn uitgerust met meer functies dan een Zwitsers zakmes, zijn enorm snel en je kun altijd overal iedereen laten weten wat je doet via verschillende apps. Het zijn zakformaat laptops en dan is een hele dag aan accu al best een prestatie, maar een betere accuduur is natuurlijk altijd meer dan welkom!