JailbreakMe.com 1,4 miljoen keer gebruikt binnen een week

Ongeveer 1,4 miljoen iOS gebruikers hebben in de afgelopen week gebruik gemaakt van JailbreakMe.com en op die manier hun iOS apparaat gejailbreakt. Op de website zijn iOS toestellen eenvoudig te kraken.

Jailbreakme.comDe ontwikkelaar Comex heeft via Twitter gemeld dat 1,4 miljoen gebruikers succesvol hun iOS apparaat gejailbreakt hebben. De stats komen van Comex zelf. Van de 1,4 miljoen jailbreaks is bijna de helft uitgevoerd op iPads, namelijk zo’n 684.000. De iPhone 4 en iPod Touch 4th gen zijn goed voor zo’n 535.000 jailbreaks. De oudere iPhones zijn zo’n 135.000 keer gejailbreakt. De voornaamste reden dat er zoveel iPads gejailbreakt zijn is dat het de eerste jailbreak is die werkt op de iPad 2.

De jailbreak werkt met een pdf-exploit in iOS 4.3 en kwam vorige week online. Wanneer een gebruiker naar JailbreakMe.com gaat zien ze een pagina die lijkt op de Apple App Store. Op de pagina staat een installatieknopje voor Cydia, de downloadwinkel voor gejailbreakte iOS toestellen. Apple zal het lek waarschijnlijk snel dichten, maar de geschiedenis leert dat er snel weer een nieuwe exploit gevonden worden.