LG onthult Optimus Pro en Optimus Net

LG heeft twee nieuwe toestellen aangekondigd in de Optimus reeks. Een van de toestellen is er eentje met een hardware-toetsenbord en de ander is volledig touchscreen.

De LG Optimus Pro is LG’s eerste smartphone met zowel een touchscreen als een hardware-toetsenbord in een candybar vorm. Het toestel draait op 800MHz en heeft 256MB RAM geheugen en het touchscreen is 2,8″. Het toestel heeft wat weg van bijvoorbeeld de Blackberry en de Nokia E72, maar dan met een eigen stijltje. De Optimus Pro moet zo’n 180 euro gaan kosten als we de release in Italië mogen geloven.

Het tweede toestel is de LG Optimus Net en zou de opvolger moeten zijn op de LG Optimus One. Met 3,2″ heeft dit toestel een iets groter touchscreen dan de Pro, maar geen hardware-toetsenbord. De processor is wel hetzelfde als in de Pro maar het RAM geheugen is in de Optimus Net verdubbeld naar 512MB. Beide toestellen hebben een 3 megapixel camera. Dit toestel moet zo’n 200 euro gaan kosten. Beide toestellen zijn deze maand uitgebracht in Italië en verwacht wordt dat het niet lang zal duren voordat het toestel in Nederland in de winkels ligt.

LG Optimus