Nog 7 LG telefoons in 2011

Volgens een uitgelekte roadmap wil LG in 2011 nog zeven smartphones uitbrengen. Zes toestellen zullen draaien op Android en eentje zal draaien op Windows Phone.

LG LogoPocketnow heeft de roadmap in handen gekregen waar een en ander te vinden is over de nieuwe toestellen. Het high-end model van de zeven toestellen heeft de naam Prada K2. Dat toestel heeft een 4,3″ Nova scherm met een 16:9 verhouding. De Prada K2 zal draaien op Android 2.3.

Dan zijn er ook nog de LG Univa, Fantasy, Victor, Gelato NFC, LG E2 en de LG K. De Univa, ook bekend als de Optimus 2, heeft een 800Mhz processor, een 3,5″ scherm en een 5 megapixel camera.  Ook dit toestel zal draaien op Android 2.3. De Victor zal draaien op een 1Ghz processor en heeft een 3,8″ scherm. De Gelato NFC krijgt een 800Mhz processor, een 3,2″ scherm en een 3 megapixel camera. Dan is er qua Android toestellen nog de LG E2 en dit wordt een budget toestel. Dit toestel krijgt een klein scherm, een langzamere processor en een simpele 3 megapixel camera. Dit toestel moet een low-level entry toestel worden in de Android markt.

De LG Fantasy is LG’s eerste Windows Phone 7 toestel en zal draaien op de nieuwste update van WP7: Mango. Over dit toestel is eigenlijk nog niks bekend behalve dat het toestel qua uiterlijk veel op de Android toestellen lijkt en qua specificaties zullen er ook veel overeenkomsten zijn.

Dan is er nog de LG K. Dit is het meest mysterieuze toestel. Wat we weten is dat het een van de eerste toestellen wordt met een 720p HD scherm met een grootte van 4,5″.

Er staat dus een hoop op de planning van LG. Volgens de geruchten wil LG de toestellen rond de feestperiode uit gaan brengen. Ook kunnen de specificaties nog veranderen en is niks helemaal zeker. Wat wel zeker is, is dat LG een flink aantal toestellen de smartphone strijd in gaat sturen. Gaat het ze flink wat verkopen en daarmee marktaandeel opleveren? We zullen het vanzelf zien.

Voor foto’s van de toestellen en extra informatie kun je terecht op Pocketnow.com.