Windows Phone 7 jailbreak gaat 9 dollar kosten

De ontwikkelaar van ChevronWP7, een jailbreak tool voor Windows Phone 7, heeft bekend gemaakt dat Microsoft de tool officieel heeft goedgekeurd. ChevronWP7 moet nu 9 dollar gaan kosten en maakt het installeren van eigen apps mogelijk.

Windows Phone 7Vorig jaar verscheen de tool waarmee je gratis je Windows Phone 7 toestel kon jailbreaken. De ontwikkelaar had echter al eerder aangegeven dat er uiteindelijk voor betaald zou moeten worden. Deze week is via Twitter bekend gemaakt dat die prijs 9 dollar zal zijn en dat je daarmee apps kunt installeren die niet in de Marketplace staan. Voor ontwikkelaars is er ook een dergelijk tool, alleen betalen die 99 dollar.

De jailbreakmethode werd al eerder goedgekeurd door Microsoft, waardoor ze Apple een flinke hak hadden gezet. Op iOS zijn gebruikers namelijk constant op zoek naar verschillende lekken om een jailbreak te kunnen uitvoeren. Het probleem is echter dat zodra er een lek opduikt Apple zo snel mogelijk een update uitbrengt die het lek dicht. Op Android geven sommige fabrikanten een boot-loader vrij waardoor makkelijk root toegang verkregen kan worden. Als er geen boot-loader beschikbaar is zijn er echter nog verschillende andere manieren om je telefoon te voorzien van root-toegang.

Overigens is het jailbreaken van je iOS toestel wel toegestaan. Apple ziet het niet graag gebeuren, maar wettelijk gezien is het gewoon legaal. Op Android toestellen kun je echter je garantie verliezen wanneer je het toestel voorziet van root-toegang.