Alcatel komt met Android smartphone voor nog geen 100 euro

In een wereld van dure smartphones komt Alcatel met een budget smartphone. Het toestel heet de One Touch 990 en zal zeer goedkoop zijn.

Alcatel logoMet de One Touch 990 komt Alcatel met een van de goedkoopste smartphones van het moment. Het toestel zal nog geen 100 euro gaan kosten en moet voor eind augustus in de winkels liggen. Normaal betaal je al snel 3 tot 5 keer dat bedrag voor een smartphone en met deze prijs zal de telefoon dan ook aantrekkelijk zijn voor een breed publiek. De specificaties zijn, ondanks de prijs, nog redelijk goed te noemen: Android 2.2, een 600MHz processor, een 5MP camera, 200Mb opslag en een 3.5 inch capacitief TFT scherm met een resolutie van 320×480.

Het is niet te vergelijken met de krachtpatsers in de wereld van Android, maar daar is dit toestel ook niet op gericht. Voor een prijs van 100 euro mag je eigenlijk ook niet klagen. De processor zou snel genoeg moeten zijn, je hebt een leuke camera op je telefoon zitten, een fatsoenlijk schermpje en het geheugen is uit te breiden naar 32Gb door middel van een MicroSD kaartje. Volgens Alcatel gaat de accu best lang mee: je kunt hem 550 uur standby laten staan, tot 6 uur lang bellen en muziek luisteren kun je 10 uur achter elkaar. Een erg leuk toestel dus voor degene die wel een smartphone willen maar geen duur abonnement willen en geen honderden euro’s uit willen geven.

Dus loop je nog rond met een telefoon van een paar jaar terug en wil je een nieuwe smartphone met allerlei functies maar wil je geen extra hypotheek afsluiten om het toestel te kunnen betalen? Schrijf je dan nu in voor de reminder voor de Alcatel One Touch 990. Op die manier krijg je een berichtje wanneer het toestel beschikbaar is.

Alcatel One Touch 990