Android als horloge?

Terwijl telefoons steeds groter lijken te worden komt het Amerikaanse WIMM Labs met een apparaatje dat tegen die trend in lijkt te gaan. Wat ze maken is weliswaar geen telefoon, maar kan wel gebruikt worden in combinatie met onze onmisbare mobiele toestellen.

WIMM PlatformWIMM Labs heeft WIMM Platform geïntroduceerd. Met hun technologie is het mogelijk om apparaatjes te maken ter grootte van een horloge. Ik hoor je nu zeggen: maar dat is toch niet zo bijzonder? In principe niet, ware het niet dat hun technologie het mogelijk maakt om in dat apparaatje een 1,4″ touchscreen en een 667Mhz processor te verwerken. Nog steeds niet onder de indruk? Het ‘horloge’ krijgt maximaal 32Gb opslaggeheugen, bluetooth en WiFi. De grootte is 32x36x12,5 en weegt 22 gram. Best indrukwekkende specificaties dus voor zo’n klein apparaatje. Over de batterij is nog niks bekend, maar het scherm krijgt 2 standen: eentje met en eentje zonder backlight. Die laatste stand is om batterij te besparen.

Android in je horlogeDe technologie kan handig zijn om bijvoorbeeld notificaties op je horloge te tonen, of om door je muziek te scrollen. Ook zou je er je nieuwe Facebook updates op kunnen bekijken of andere zaken waarbij je niet per se een groot scherm en toetsenbord voor nodig hebt. Het geheel draait op Android wat het voor ontwikkelaars relatief eenvoudig maakt om er applicaties voor te schrijven. WIMM Labs zelf is niet van plan het apparaatje onder hun eigen naam uit te brengen en een releasedatum is ook nog niet bekend. Wel komt in het derde kwartaal van dit jaar de SDK (System Development Kit) gratis beschikbaar zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen. Het is mooi om te zien dat in een tijd van groter en groter ook dit soort dingen ontwikkelt worden en nóg mooier is dat alles met elkaar kan samenwerken.

Een video van WIMM Platform:

httpv://www.youtube.com/watch?v=zUGheQ7OT8I