Je eigen apps ontwikkelen met een HTC Sense skin

HTC heeft de ontwikkelsoftware vrijgegeven voor het maken van applicaties met de bekende Sense skin. De website zou toegang moeten bieden voor verschillende SDK’s (System Develop Kits).

HTC SDKOp de HTC Developer website is de OpenSense SDK te downloaden. Hierin zit de S3D SDK die gebruikt kan worden voor HTC’s 3D toestellen. Met deze SDK is het mogelijk om een stereoscopische interface te maken die je vervolgens in alle glorie terug kan zien op je toestel. Ook zit er de normale (2D) Sense SDK bij waarmee je een layout kunt ontwikkelen voor de normale HTC toestellen die geen 3D ondersteuning bieden. De langverwachte Bootloader Unlock web tool is nog niet beschikbaar en daarbij is alleen ‘coming soon’ te zien. Het is ook nog niet bekend wanneer die tool online gezet wordt. Met een bootloader kun je volledige toegang krijgen tot een toestel. Met de ‘SuperUser’ rechten die je dan krijgt op je toestel is het mogelijk instellingen te veranderen die normaal niet toegankelijk zijn. Die kan handig zijn voor ontwikkelaars omdat je dan veel meer functies in je software kan bouwen.

Het lijkt er dus op dat HTC weet wat de fans willen. Android is van begin af aan het mobiele besturingssysteem bij uitstek voor ontwikkelaars. Vanwege het open karakter van het OS kun je er veel aan veranderen, veel mee ‘spelen’ en is apps maken met veel functies goed te doen voor diegene die over de juiste kennis beschikken. Met de OpenSense SDK speelt HTC goed in op de ontwikkelwereld van Android en op deze manier kunnen ontwikkelaars aan de slag met de immens populaire Sense skin. Wel werken apps, gemaakt met OpenSense, alleen op HTC toestellen met Sense 3.0. Dat is erg jammer omdat veel toestellen dan meteen buiten de boot vallen. Maar ondanks dat is het goed te zien dat HTC de ontwikkelwereld omarmt.