Komt Motorola met Windows Phone 7 toestellen?

Motorola is geen onbekende naam in smartphone land maar Windows Phone toestellen hebben ze nog niet. Daar gaat mogelijk verandering in komen.

MotorolaMotorola CEO Sanjay Jha heeft op een conferentie in Boston bekend gemaakt  dat Motorola in de toekomst mogelijk toestellen uit gaat brengen die draaien op Windows Phone 7. Op dit moment doet het bedrijf onderzoek naar de mogelijkheden om Windows Phone 7 te ondersteunen. Ook vinden ze het belangrijk dat Microsofts mobiele besturingssysteem populair genoeg is. Die populariteit is belangrijk omdat de winstmarge hoger moet liggen dan de ontwikkelkosten. Er moet natuurlijk wel winst gemaakt worden, anders is het niet interessant voor Motorola om toestellen uit te brengen met WP7.

Motorola heeft echter wel al eerder samengewerkt met Microsoft, namelijk met het eerdere besturingssysteem Windows Mobile. De laatste tijd is Motorola echter alleen bezig met Android en vooral in de Verenigde Staten zijn de toestellen van het bedrijf enorm populair. De populairste reeks van Motorola is de Droid reeks, maar hier in Nederland kennen we Motorola beter van de Defy.