LG heeft grote blunder begaan

Vandaag een hele pijnlijke blunder van LG aan het licht gekomen. Volgens de Wall Street Journal had LG een deal met Google voor het eerste Android toestel.

LG LogoDe deal tussen LG en Google stamt nog uit de periode dat Google nog in het geheim aan Android werkte. LG stapte echter – om onbekende redenen – uit de deal waardoor Google naar HTC stapte om het eerste Android toestel te maken. Een hele pijnlijke fout van LG want juist door Android zijn de verkopen van HTC toestellen flink in de lift gegaan.

De eerste prototype-toestellen waar Android op draaide waren Blackberry-achtige toestellen. Kan het dan zijn dat die eerste Android toestellen (waar niet van bekend is welk bedrijf ze gemaakt heeft) van LG afkomstig zijn? Overigens heeft LG het qua hardware zeker niet slecht gedaan. Voordat de iPhone uitkwam hadden ze al de LG Prada KE850 en de LG Viewty was al in een vergevorderd stadium. De Viewty was qua specificaties superieur aan de iPhone in elk opzicht. LG liep alleen achter op 1 belangrijk front en dat was software, dat een nachtmerrie was vergeleken met iOS.

Android, LG en Apple

Van links naar rechts: Android protype toestel van HTC of LG, de LG Prada die op de markt was vóór de iPhone en als laatste de eerste iPhone.

Momenteel draaien toestellen van LG wel op Android, maar de slechte software van hun vroegere toestellen heeft voor een slechte naam gezorgd. HTC daarentegen is de vierde belangrijkste telefoonmaker in de wereld. LG had de hardware, kon de software krijgen én de eerste zijn met die software, maar dacht het beter te kunnen. Pijnlijke fout…