Samsung kondigt 3 nieuwe Bada 2.0 toestellen aan

Hoewel we Samsung allemaal kennen van de immens populaire Galaxy serie waarbij ze gebruik maken van Android, hebben ze ook een eigen besturingssysteem: Bada.

Bada 2.0Voorheen draaiden alle Bada toestellen nog op 1.0, maar nu komt Samsung met een update die een aantal veranderingen met zich meebrengt. Bada 2.0 heeft multitasking, stemherkenning en ondersteuning voor NFC (een methode om onder andere te betalen via je mobiele telefoon). Bij een update horen natuurlijk ook nieuwe toestellen en daarom heeft Samsung aangekondigd dat het de Wave 3, Wave M en Wave Y uit gaat brengen.

De Samsung Wave 3 heeft een 1.4GHz processor, een 4 inch Super AMOLED touchscreen, een 5 megapixel camera met LED flits, een front-facing camera voor videobellen, 3GB intern opslaggeheugen dat middels een MicroSD kaartje uitbreidbaar is tot 32GB, Bluetooth 3.0 en een 1500mAh batterij.

Dan komt de Samsung Wave M, welke wat mindere hardware heeft dan de Wave 3. De Wave M heeft een 832MHz processor, een 3,65 inch touchscreen, 150MB interne opslagruimte dat middels een MicroSD kaartje uitbreidbaar is tot 32GB, een 5 megapixel camera met LED flits, een front-facing camera voor videobellen en een 1350mAh batterij.

Als laatste hebben we de minste van de drie, de Samsung Wave Y. De specificaties zijn nagenoeg gelijk aan die van de Wave M, maar het toestel heeft een scherm van 3,2 inch, een 2 megapixel camera met LED flits en een 1200mAh batterij. Alle toestellen zullen draaien op Bada 2.0 en allemaal zullen ze ChatON er standaard op hebben staan. ChatON is een nieuwe chatservice van Samsung en is een concurrent voor Whatsapp.

Nieuwe Wave toestellen

Van links naar rechts: de Samsung Wave 3, Wave M en de Wave Y

De toestellen worden verwacht in november 2011.