Sappige geruchten over de iPhone 5 launch!

Geruchten, geruchten, geruchten. Er is nog niks concreets bekend over de iPhone 5 maar geruchten zijn er al meer dan genoeg. Nu is er echter een gerucht dat andere geruchten meer kracht bij zet. Een gerucht dat gaat over een ander gerucht zeg maar.

Schrijf je in voor de iPhone 5 alert: als eerste op de hoogte van de prijzen en verkrijgbaarheid van de nieuwe iPhone 5!

 

iPhone 4 achterkant

Helaas, nog geen plaatje van de iPhone 5, maar gewoon de iPhone 4.

Een anonieme bron zou aan Engadget gemeld hebben dat Telefonica (een Spaanse telecomprovider die gevestigd is in Europa en Latijns Amerika, het is de 4e grootste provider in de wereld) haar huidige iPhone voorraad terug wil dringen vanaf 22 augustus tot 12 september. Volgens de bron wordt dit gedaan ter voorbereiding op de komst van de iPhone 5. Dit valt samen met een eerder gerucht waarbij die bronnen aan Reuters hadden gemeld dat de iPhone 5 in september op de markt gebracht zou worden. Ook houdt Apple begin september haar ‘fall event’, een evenement in de herfst waarbij de laatste cijfers en nieuwtjes getoond worden door topmannen van Apple. Er zijn echter ook geruchten over een release in oktober, maar of het nou september of oktober is, één ding is zeker: het terugdringen van de voorraad van oudere toestellen duidt meestal op de komst van een nieuw toestel.

Welke geruchten waren er nog meer over de nieuwe iPhone? Laten we de belangrijkste even op een rijtje zetten:

– AT&T (een Amerikaanse provider) zou haar werknemers gezegd hebben dat ze geen vakantie op mogen nemen in de laatste twee weken van september vanwege een ‘gebeurtenis’. De enige andere keren dat vakanties geweigerd werden was tijdens de release van de vorige iPhones.

– China Times heeft gemeld dat Apple 4 miljoen iPhones wil produceren voor een release in de tweede week van september.

– De productie voor de nieuwe iPhone is al in juli begonnen.

– Volgens DigiTimes zal de iPhone 5 een gebogen glazen scherm hebben zoals de Samsung Nexus S. Volgens DigiTimes heeft Apple ook 200 á 300 glas-snij machines gekocht.

– Er is een foto verschenen van een mogelijk design van de iPhone 5 met een aflopende achterkant.

De iPhone 5 zal een dual-LED flits krijgen volgens DigiTimes.

– Volgens Bloomberg zal de iPhone een snellere A5 processor krijgen, een 8 megapixel camera en iOS5. Het design zal gelijk zijn aan dat van de iPhone 4 en zal uitgebracht worden in september samen met de nieuwste versie van iOS.

– Morgan Stanley analist Katy Huberty zegt dat Apple in augustus met een rap tempo iPhones gaat produceren en dat de iPhone 5 in het derde kwartaal van dit jaar uitgebracht zal worden. Ze zou dit gehoord hebben van Apple medewerkers in Taiwan.

– Anonieme bronnen hebben tegenover The Wall Street Journal gezegd dat Apple haar leveranciers heeft gevraagd 25 miljoen iPhones te produceren vóór augustus voor een release in het derde kwartaal van dit jaar.

– Begin deze maand zouden verschillende providers al iPhone 5 testtoestellen hebben ontvangen in zeer zwaar beveiligde pakketjes om netwerken te testen.

– Volgens de Japanse website Kodwarisan zou Apple de iPhone 5 mogelijk bekend gaan maken tijdens een media evenement op 7 september (het fall event?). Naast de iPhone zal ook de nieuwe line-up van iPod te zien zijn. AppleNApps zegt echter dat Apple een apart evenement zal houden speciaal voor de iPhone 5. Daar zal ook een cloud-based iPhone aangekondigd worden (in een ‘cloud’ systeem wordt veel data opgeslagen op een server in plaats van op de telefoon. Daardoor heb je een minder grote harde schijf nodig en heb je altijd een backup van je belangrijke data in het geval dat je toestel kapot gaat).

– Website MacRumors heeft CiccareseDesigns gevraagd een 3D model te maken van de iPhone 5 op basis van gelekte foto’s en geruchten en dit is het resultaat.

    Er zijn nog meer geruchten, maar dit zijn zo’n beetje de belangrijkste. Andere geruchten en een tijdlijn van die geruchten kun je terugvinden op Cnet.net. Veel geruchten spreken van een launch in september of oktober. Nog even afwachten dus. Volgens het laatste nieuws gaat augustus de natte en koude zomer goedmaken, dus dat maakt het wachten op het nieuwste speeltje van Apple wat dragelijker.

    Schrijf je in voor de iPhone 5 alert: als eerste op de hoogte van de prijzen en verkrijgbaarheid van de nieuwe iPhone 5!