Steve Jobs stapt op als CEO van Apple

De geruchten gingen al langer de ronde, en Steve Jobs is de laatste tijd niet helemaal fit meer. Nu is er dan het nieuws dat Steve Jobs opstapt als CEO van Apple.

Steve JobsDe opvolger van Steve Jobs zal Tim Cook zijn, die voorheen de rol van COO (chief operating officer) vervulde. Jobs zelf zal echter gewoon actief blijven binnen het bedrijf, maar dan als voorzitter van de raad van bestuur. Tim Cook zal per direct de rol van CEO vervullen. Steve Jobs is overigens al eens eerder tijdelijk afgetreden vanwege zijn gezondheid. Er was toen alvleesklierkanker bij hem geconstateerd, waarna hij in 2009 een nieuwe lever kreeg. Toen heeft Tim Cook ook de rol als CEO overgenomen. De kans is dus groot dat zijn gezondheid de reden is dat Jobs is opgestapt.

In 1976 richtte Steve Jobs Apple op, samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne. Steve Jobs werd in 1985 ontslagen, maar keerde in 1997 terug om de rol van CEO over te nemen van Gil Amelio. Jobs was degene die Apple naar ongekende hoogte bracht met de introductie van onder andere de iPods, iPhones, iPads, iMacs en Macbooks. Het is dus ook even afwachten wat er nu met Apple gaat gebeuren. Sowieso blijft Steve Jobs nog wel even flink wat touwtjes in handen hebben, dus Apple fans hoeven niet bang te zijn dat het nu opeens gedaan is met hun favoriete bedrijf.

Steve Jobs 1984 Macintosh

Steve Jobs in 1984 met een drietal Macintosh computers