Blackberry binnenkort in de verkoop?

Een aantal investeerders roept dat RIM, maker van Blackberry, misschien moet overwegen het bedrijf of patenten te verkopen. Dit om aandelen op peil te houden. Ook zouden nieuwe producten of strategieën kunnen helpen.

Vic Alboini van Jaguar Financial heeft het initiatief genomen voor het plan en wordt gesteund door andere investeerders. Samen hebben de investeerders zo’n 5% van de aandelen van RIM in handen. De reden voor het initiatief is dat de huidige situatie niet bepaald rooskleurig is. Blackberry zit al even in een dalletje en loopt qua innovatie en marktaandeel flink achter op de concurrentie. Volgens Alboini is het tijd voor grote veranderingen en moet de top van het bedrijf zorgen voor een maximale waarde voor de aandeelhouders. De aandelen van RIM zijn dit jaar al met 50 procent in waarde afgenomen.

RIM zelf heeft een tijdje terug al erkend dat ze de concurrentie van onder andere de iPhone en Android toestellen goed voelen. Er staan wel nieuwe Blackberry toestellen in de rij, evenals een vernieuwd besturingssysteem, maar vernieuwing blijft te lang uit. De angst is nu dat de nieuwe toestellen (zoals de Blackberry Bold 9900 en Torch 9860) niet aanslaan en het marktaandeel van Blackberry nog verder daalt. Daarom vinden de aandeelhouders dat er gekeken moet worden naar oplossing voor als dat gebeurt.

Nu is nog niet alles verloren. Jaguar Financial staat er om bekend dat het minder waardevolle bedrijven opkoopt. Door te stellen dat RIM in de verkoop moet gaan kan de waarde van het bedrijf verminderen en dat is dan weer gunstig voor Jaguar. Hij wordt echter gesteund door andere investeerders en het gaat ook daadwerkelijk niet zo heel goed met de Blackberry toestellen. Het is dus even afwachten of dit verhaal nog een staartje gaat krijgen.