Google activeert 7 Android toestellen per seconde

Google doet het enorm goed en is niet van plan van haar stijgende lijn af te wijken. De winst blijft groeien en als we kijken naar de telefoonmarkt komen er steeds meer Android toestellen bij. Larry Page heeft een aantal mooie cijfers vrijgegeven.

Google logoGoogle heeft het laatste kwartaal een omzet gedraaid van 9,72 miljard dollar, wat 33 procent meer is dan het derde kwartaal van 2010. De netto winst is dit kwartaal 2,73 miljard dollar, tegenover 2,17 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Daarnaast zijn er momenteel 190 miljoen Android toestellen geactiveerd, tegenover 135 miljoen apparaten eind juni. Dat zijn een kleine 55 miljoen Android apparaten in 3 á 4 maanden tijd. Een leuke vergelijking tussen Android toestellen en mensen die geboren worden: er zijn verschillende geboortecijfers te vinden, maar de meeste bronnen zeggen dat er elke 5 seconden een baby wordt geboren. De geboorte van Android apparaten gaat wat sneller dan dat, want er worden elke seconde 7 apparaten geactiveerd! Niet slecht toch?

Ook Google Chrome gaat volgens Larry Page ‘door het dak’. Momenteel heeft Chrome zo’n 200 miljoen gebruikers, en dat aantal blijft groeien. Ook Google+ doet het goed met 40 miljoen gebruikers. Het laatste cijfer gaat over het aantal werknemers binnen Google. De laatste drie maanden zijn er 10% meer werknemers bijgekomen, wat het totaal nu brengt op 31.353 full-time werknemers. Met andere woorden: Google doet het enorm goed en is van plan die lijn door te trekken.

ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US

Een toepasselijk plaatje. Dit is ooit door Google getweet en betekent 'all your base are belong to us'. Het was een grapje dat betrekking had op een evenement maar is wel toepasselijk bij dit nieuwsbericht.