Android 4.0 heeft (nog) geen Flash ondersteuning

Een van de voordelen van Android ten opzichte van de concurrenten was altijd de ondersteuning van Adobe’s Flash. Dat voordeel gaat met met Android 4.0 niet op want Flash ondersteuning is er (nog) niet in terug te vinden.

Flash AndroidDe reden voor het ontbreken van Flash ondersteuning in Android 4.0 is dat Adobe de plugin nog niet geschikt heeft gemaakt voor de nieuwste Android versie. Volgens Google is dit een normale gang van zaken en Adobe zou aan ondersteuning voor Android 4.0 werken. Verwacht wordt dus dat er binnen niet al te lange tijd wel gewoon weer Flash ondersteuning is. Dat Adobe aan een nieuwe versie zou werken van Flash spreekt eerdere berichten overigens wel tegen. Eerder gaf het bedrijf namelijk aan te stoppen met de ontwikkeling van Flash voor mobiele toestellen. Aanpassingen voor nieuwere besturingssystemen en browsers zouden daarom niet meer gedaan worden. Adobe zelf heeft nog niet gereageerd op dat bericht.

Op zich is het geen ramp als Flash ondersteuning wegvalt. Er zijn maar weinig ‘full-Flash’ websites en de meeste websites gebruiken Flash voornamelijk voor reclames. Wel zou het jammer zijn voor mensen die graag filmpjes kijken op websites bijvoorbeeld, want dat gaat vaak via Flash. Nu werken die filmpjes niet altijd even goed. De ene keer zie je een diashow, de andere keer werken de knopjes weer niet lekker. Het is dus even afwachten wat Flash gaat doen op Android 4.0. Zodra er meer nieuws is laten we het uiteraard weten.


Tags: ,