Ringtones gaan nog steeds als een speer!

Ken je ze nog? Die irritante reclames van onder andere Jamba met die vreselijk vervelende ringtones. Vaak betaalde je ze door te sms’en en dan zat je vaak meteen vast aan een soort abonnement. De reclames zijn er niet meer, maar de ringtones zelf bestaan nog altijd!

RingtonesWe beginnen dit bericht met een soort inleiding, om te laten zie hoe groot de ringtonesmarkt is. De omzet die behaald wordt uit de verkoop van digitale muziek (iTunes onder andere) zit al jaren op een redelijk rechte lijn. De groei die door velen verwacht werd is nog steeds niet verschenen en dus deed Gartner (een bedrijf dat zich richt op onderzoek en analyse van de technologie sector) een kleine voorspelling. Aan het einde van 2015 gaat er ongeveer 7.7 miljard dollar om in de digitale muziek verkoop en genereren CD verkopen zo’n 10 miljard dollar aan omzet. Niet zo heel bijzonder, maar in dat onderzoek was nog iets anders meegenomen, namelijk ‘Personalization Services’. Je weet niet wat het betekent? Hier is de vertaling van Gartners PR team: ‘de ringtones waar consumenten voor betalen om te gebruiken op hun mobiele toestellen. In de meeste gevallen kunnen deze verkregen worden via de provider, door de lucht of via de PC.’

En wat hebben die ringtones aan omzet gegenereerd? 2,1 miljard dollar! Waarschijnlijk ken je niemand die (nog) ringtones koopt en denk je dat niemand dat ook ooit zal doen, maar toch gaat er 2 miljard dollar in om. Ook denkt Gartner dat ringtones nog wel even blijven, al zal de omzet daarvan dalen naar 1,4 miljard dollar in 2015. Nog steeds een behoorlijk bedrag, zeker als je je bedenkt dat praktisch alles wel gratis te vinden is op het internet. Wij schrokken nogal van dit absurd hoge cijfer, jullie ook?

httpv://www.youtube.com/watch?v=MqJVlS37J74

Bron: Gartner


Tags: ,