100 dagen verboden je mobieltje te gebruiken in Noord-Korea!

Zoals we allemaal weten is een tijdje terug De Grote Leider van Noord-Korea overleden. Nu is er een rouwperiode van 100 dagen aangebroken en in die periode mag je geen mobieltje gebruiken. Doe je dat wel dan wordt je aangemerkt als oorlogsmisdadiger!

Kun je het je voorstellen? 100 dagen geen mobiele telefoon gebruiken? Waarschijnlijk niet. De meeste van ons moeten er niet aan denken, gezien we onze trouwe telefoontjes dagelijks gebruiken voor Twitter, Facebook, Whatsapp, Pingen, bellen en nog veel meer. Als teken van rouw vanwege het overlijden van Kim Jong-il mag er in Noord-Korea 100 dagen lang geen mobieltje gebruikt worden. Wordt je in die periode tóch gespot met een telefoontje in je hand? Dan wordt je bestempeld als oorlogsmisdadiger en krijg je een bijpassende straf. We hebben het over Noord-Korea, waar ze behoorlijk streng zijn, dus die straf zal geen boete zijn of een paar jaar gevangenis. Nee, je wordt dan weggestopt in een werkkamp of je wordt geëxecuteerd. Dus even Facebook checken? Dat kun je beter niet doen als je waarde hecht aan je leven.

Gelukkig is een telefoon hebben in Noord-Korea best een privilege, aangezien het gemiddelde maandsalaris daar maar 1 dollar per maand is. Daarom heeft ook maar 5 procent van de bevolking een mobiele telefoon en die 5 procent is waarschijnlijk niet de gemiddelde burger. Dat maakt de kans om opgepakt te worden weer wat kleiner. Ter vergelijking: voer een zelfde regel en straf maar eens in in Nederland of de Verenigde Staten. Zit nu je in een dalletje na het lezen van dit treurige berichtje? Dan moet je de onderstaande video even bekijken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VJNBfBr-OGU

Bron: The Telegraph


Tags: ,