Spotify Premium bundel bij Hi en MTV Mobile

Hi en MTV Mobile komen volgende week met een Spotify bundel. Voor een vast bedrag per maand krijg je een databundel waarmee je via Spotify op je telefoon naar muziek luisteren. De vraag is echter of de databundel wel groot genoeg is.
Spotify WP8 logoVanaf volgende week is het mogelijk om bij een Hi of MTV Mobile abonnement een Spotify bundel te nemen. Spotify is een dienst waarmee je muziek kunt streamen op onder andere je telefoon. De muziekbibliotheek is gigantisch groot, waardoor je praktisch elk nummer binnen handbereik hebt. Voor 10 euro per maand krijg je een Spotify Premium abonnement en een tegoed van 500MB. Die 500MB is overigens niet alleen te gebruiken voor Spotify maar mag je ook spenderen aan andere internet-gerelateerde zaken. Volgens KPN is 500MB ruim voldoende, want in het buitenland wordt er gemiddeld 150MB per maand verbruikt door mensen met een Spotify abonnement. Mocht je al een abonnement met internet hebben, dan krijg je er met de bundel gewoon 500MB bij. Wij denken overigens dat 500MB niet voldoende is voor veel mensen, en dat is te checken met een simpel rekensommetje.

Zelf (Stefan Vlemmix, redacteur) fiets of rijd ik elke dag zo’n 12km in totaal en daarbij luister ik steevast naar de muziek op mijn telefoon. Soms rij ik wat meer als ik een ritje moet maken naar de supermarkt of de winkel, maar we gaan even uit van 12km. Met de auto doe ik daar 25 minuten over en met de fiets zo’n 40 minuten. Dat gebeurt vijf keer in de week en elke maand heeft +- 4 weken. Dan zit ik in totaal maximaal 500 minuten in de auto of maximaal 800 minuten op de fiets. Spotify levert muziek met 20KB/s, wat neerkomt op 1,2MB per minuut. In de auto zal ik dus minimaal 600MB verbruiken en op de fiets 960MB. Dus is 500MB voldoende? Als je voorzichtig aan doet misschien wel, maar dan alléén als je die 500MB voor Spotify gebruikt. En voor de goede orde: zelf verbruik ik gemiddeld 150MB aan internetdata per maand en ben daarmee géén grootgebruiker.