Veel nieuwtjes: Telfort, Sony-Ericsson, Windows Phone, Galaxy S

De ene week is het rustig, de andere week begint erg hectisch. Dit is zo’n week met een hectisch begin en dus combineren we wat nieuws in één bericht. Dan ben je in een keer op de hoogte van alle headlines!

Telfort verhoogt prijzen mobiel internet

TelfortSlecht nieuws voor Telfort klanten, want de prijzen van het mobiele internet gaan omhoog. De prijzen stijgen met ongeveer een kwart en geldt alleen voor prijzen van mobiel internet op telefoons. Mensen die een bundel nemen van 200MB gaan er het meest op achteruit. Daar gaat de prijs namelijk van 6,95 per maand naar 8,95 per maand. De rest van de stijgingen zijn echter ook niet mis:

Surf&mail-bundel Oud tarief Nieuw tarief
200MB €6,95 €8,95
1000MB €10,95 €13,95
1500MB €15,95 €18,95
1000MB BlackBerry €15,95 €18,95

Volgens Telfort komt de prijsstijging doordat gebruikers steeds meer data verbruiken. Daardoor moeten providers meer investeringen doen in het netwerk en dus gaat de prijs omhoog om die investeringen terug te verdienen. Dat is de verklaring, maar als we prijzen zien in de landen om ons heen dan vragen we ons af of ze daar niet héél veel verlies maken (of dat we hier in Nederland gewoon aan het lijntje gehouden worden).

Naast een hoge prijs voor mobiel internet komt Telfort ook met een nieuwe prepaid abonnement. Bij dit nieuwe abonnement wordt er per minuut gerekend in plaats van per seconde. De prijs per minuut gaat dan echter wel omlaag. Bij een ‘per seconde’ abonnement betaal je 35 cent per minuut en bij het ‘per minuut’ abonnement betaal je 15 cent per minuut. Sms’en is met dit abonnement wel bijna twee keer zo duur, namelijk 15 cent per sms.

Foto’s van nieuwe Sony Ericsson smartphone vinden hun weg naar het internet

Er zijn foto’s op het internet verschenen van een nieuw Sony-Ericsson toestel, genaamd ‘Pepper’. Het toestel moet volgens de geruchten de opvolger gaan worden van de Xperia Neo. Het is een bescheiden toestel met een schermpje van 3,7 inch (wat in deze tijd van al het ‘grote schermen geweld’ weer eens wat anders is) met een resolutie van 854×480 pixels. De processor heeft 1GHz en de camera heeft 5 megapixels tot zijn beschikking. Ook kun je video’s opnemen met een resolutie van 1280×720. Er is verder nog niks bekend over het toestel, dus moeten we het nog even doen met deze foto’s.

Sony Ericsson Pepper 1Sony Ericsson Pepper 2SE Pepper 3

Niet alle Windows Phones krijgen updates

Windows Phone 7 seriesSlecht nieuws voor liefhebbers van Windows Phone want Microsoft heeft wat informatie gegeven over een nieuw update-beleid. Microsoft wil het update proces minder transparant maken en niet alle toestellen zullen bug-fixes krijgen. Microsoft geeft als reden dat ze dit doen door de snelle groei van hun mobiele besturingssysteem. Een andere reden kan echter zijn dat providers erop aangedrongen hebben. Wanneer Microsoft een update uitrolt moet deze eerst goedgekeurd worden door de provider en de ene provider doet daar langer over dan de andere. Nu is dat op zich niet zo’n probleem, maar er zijn websites die de wachttijden in kaart brengen. Zo kun je haarfijn zien bij welke provider je het snelste je update ontvangt en bij welke provider je het langst moet wachten. Natuurlijk wil een provider niet dat mensen denken dat ze traag zijn en dat kan een mogelijke reden zijn voor Microsoft om het update-proces aan te passen.

Deze verandering is echter niet bepaald in de smaak gevallen bij de gebruikers. Een groot voordeel van Windows Phone was namelijk de snelle updates en het feit dat elk toestel elke update kreeg. Dat gaat nu mogelijk veranderen en gebruikers hebben op verschillende forums al duidelijk laten weten dat ze het er duidelijk niet mee eens zijn.

Galaxy S krijgt ‘soort van’ Android 4.0 update

Android Ice Cream SandwichDe Galaxy S zit in hetzelfde schuitje qua update-problemen als de HTC Desire in het verleden. Veel mensen gingen ervan uit dat de Galaxy S gewoon de update zou krijgen naar Android 4.0, maar later werd vermeld dat die update er niet zou komen vanwege de hardware. Nu komt Samsung echter met een ‘Value Pack’ update. Die update brengt een aantal Ice Cream Sandwich functies naar de Galaxy S, maar een echte ICS update is het niet.

De update krijgt versienummer 2.3.6 mee, dus het is duidelijk geen Android 4.0. Benieuwd naar de update? Je kunt alvast een gelekte versie proberen.


Tags: , , , , , ,