Komt T-Mobile met onbeperkt internet tegen betaling?

Er is een sappig gerucht verschenen over T-Mobile en hun ‘onbeperkte’ internet abonnementen. Tweakers.net zou vanuit verschillende bronnen hebben vernomen dat een internetabonnement bij T-Mobile niet standaard meer onbeperkt zal zijn in de toekomst.

T-MobileT-Mobile is nu nog de enige die ‘onbeperkt’ internet levert met hun abonnementen. Onbeperkt staat tussen aanhalingstekens omdat het niet helemaal onbeperkt is. Je hebt in principe een limiet van 1GB, maar in plaats van oplopende kosten wanneer je over de limiet heen gaat, wordt je snelheid teruggeschroefd naar 64kbps. Onbeperkt dus, maar na 1GB heb je geen fatsoenlijke internet-snelheid meer. Volgens geruchten zal het onbeperkte dus verdwijnen en wordt die 1GB (of minder) een harde limiet. De klantenservice zou aan verschillende mensen gemeld hebben dat er deze maand wat gaat veranderingen met betrekking tot onbeperkt internet. Je zult dan namelijk 4,95 extra moeten betalen voor ‘onbeperkt’ internet. Dat is dan niet onbeperkt met altijd een hoge snelheid, maar ook hier zal de snelheid omlaag gaan na de limiet van je bundel. T-Mobile zou volgens de klantenservice nog niet weten wanneer het ‘nieuwe’ onbeperkte internet ingevoerd gaat worden, maar het zou wel deze maand zijn.

T-Mobile zelf ontkent het bericht en zegt tegenover Tweakers.net: “Er vindt deze maand geen wijziging plaats. Uiteraard zijn wij constant bezig met optimalisering van onze abonnement- en prijsstructuren en zien we daarbij twee belangrijke ontwikkelingen. De klant wil zelf de keuze maken en de klant wil niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Hier houden wij in onze keuzes rekening mee.” Het is dus onduidelijk of de geruchten op waarheid gebaseerd zijn of niet. Nu is T-Mobile nog een van de goedkoopste providers en de enige met een onbeperkt internet bundel.

Na zelf wat rond gezocht te hebben kwamen we echter deze pagina tegen. Hierop is te zien dat je een voordeelbundel kunt nemen voor Onbeperkt Internet en die kost 4,95 per maand. Het eerste jaar is momenteel gratis. Zou het zo zijn dat die actie ergens deze maand stopt en dat je niet meer het eerste jaar gratis krijgt? Er veranderd dus in feite niks, behalve dat er minder korting op je abonnement zal zitten (verwachten wij). De tijd zal het leren!

Bron: Tweakers.net


Tags: