Plannen voor goedkoper bellen, sms’en en internetten in Europa

De Europese Unie heeft plannen om de maximumkosten die providers vragen voor roaming omlaag te brengen. Momenteel worden de vernieuwde tarieven nog intern besproken.

Mobiele navigatieMomenteel zijn de maximale kosten voor roaming in Europa nog vrij hoog. Zo betaal je maximaal 46 cent per minuut voor bellen, 13 cent per minuut voor gebeld worden, kost een sms’je maximaal 18 cent en een megabyte aan data kost je maximaal 3,95 euro. Die kosten gaan in de nabije toekomst flink omlaag aldus Reuters, die de plannen heeft ingezien. Een belminuut zal na de tariefswijziging maximaal 15 cent per minuut gaan kosten en een MB’tje gaat dan maximaal 20 cent kosten. Flink lager dus dan de huidige prijzen voor roaming.

Neelie Kroes heeft eerder ook al een tariefsverlaging voorgesteld. Die verlaging zou in 2014 plaats moeten vinden en zou het bellen naar 24 cent per minuut brengen en data zou dan 50 cent per MB kosten. De EU zelf heeft daarnaast plannen om roamingkosten rond 2015 compleet te laten verdwijnen. De plannen kunnen rond juli ingevoerd worden.

Bron: Reuters


Tags: , ,