Binnenkort je smartphone leasen bij Hi

Hi komt vanaf 12 maart met nieuwe lease-abonnementen. Het is een nieuwe abonnementsvorm waarbij je een toestel ‘huurt’ van de provider. Is dit de toekomst of gaat het een vroege dood sterven?

Je begint als klant met het kiezen van één van de vier internetbundels die variëren in prijs van 10 tot 30 euro. Vervolgens kies je je bel- en sms-bundel. Deze constructie kennen we al van MTV Mobile, die op dezelfde manier werkt. Normaal kies je hierbij een leuk toestel uit wat niet al te duur of vaak gratis is en plaats je je bestelling. Bij Hi kies je ook je toestel maar in plaats van een bijbetaling die je in een keer moet voldoen, betaal je per maand een bepaald bedrag extra. De iPhone 4S 32GB spant de kroon wat betreft de lease-prijs. Je betaald namelijk een kleine €24,50 per maand extra (bij een 2-jarig abonnement) om het toestel te leasen. Ter vergelijking: de gloednieuwe HTC One X kost je bij een 2-jarig abonnement per maand €17,50 extra, de Galaxy S2 kost €12,- per maand extra, de HTC One V €6,- en de Galaxy Ace €2,-. Wanneer je een éénjarig abonnement neemt kost de iPhone 4S je €43,- en de HTC One X €31 per maand extra. Voor meer concrete voorbeelden kun je een kijkje nemen op de website van Hi en het overzicht hieronder:

Hi-leaseprijzenWel moet je onthouden dat wanneer je iets least, het niet in jouw bezit is. In feite leen je het. Daarom kun je er aan het einde van je contract voor kiezen of je je telefoon inlevert, omruilt of overneemt. Volgens Hi wordt de restwaarde die je moet betalen wanneer je de telefoon over wilt nemen, bepaald door de marktwaarde die de telefoon op dat moment heeft. Er wordt echter niet bijgezegd hoe die marktwaarde bepaald wordt.

Binnenkort kunnen we dieper ingaan op de vraag of dit nu voordeliger of juist niet voordeliger is.


Tags: