Samsung Galaxy S3 draadloos opladen?

Momenteel moet je elke telefoon nog opladen door een stekkertje erin te steken en als je het vergeet is je smartphone een dag later misschien leeg. Met de Galaxy S3 gaat het mogelijk anders, want daarmee kun je misschien draadloos opladen!

Samsung-Galaxy-S3-FrontHet probleem kennen we allemaal wel: je gaat naar bed, je smartphone is bijna leeg, maar je vergeet hem aan de stekker te hangen. De volgende dag sta je op, je pakt je telefoon maar het batterij icoontje geeft aan dat er niet veel ‘power’ meer in je mini-computertje zit. Het gevolg is dat je je kabeltje mee moet nemen en je telefoon op het werk of op school moet opladen (wat natuurlijk onhandig is in sommige gevallen). Voor de mensen die dat probleem maar al te goed kennen hebben we misschien goed nieuws! De Koreaanse site DDaily is namelijk met het gerucht naar buiten gekomen dat de Samsung Galaxy S3 mogelijk draadloos opgeladen kan worden. De techniek die gebruikt wordt zou door Samsung gepatenteerd zijn.

Hoe werkt het? De Samsung Galaxy S3 zou een achterkant hebben die out-of-the-box geschikt is voor draadloos opladen. Zodra het oplaadstation in het stopcontact zit hoef je je Galaxy S3 er alleen maar bij in de buurt te leggen (binnen twee meter) en hij begint met opladen. Je kunt het oplaadstation dus ergens op je bureau plaatsen, of bij je nachtkastje, en zodra je je telefoon daarbij in de buurt legt heb je een dag daarna weer een vol toestel.

Draadloos opladen bestaat al wat langer maar is tot nu toe niet meer dan een optie geweest op sommige toestellen. Het nadeel was dat er een andere achterkant op je telefoon moest en het geheel was vaak nogal prijzig. De technologie wordt wel gezien als belangrijke feature en de kans is dan ook vrij groot dat we het vaker tegen gaan komen in de nabije toekomst.

Wil je weten wanneer je Samsung Galaxy S3 aanbiedingen kunt vergelijken en bestellen? Schrijf je dan in voor de Galaxy S3 alert!

Galaxy S3 22 meiBron: DDaily (vertaald)


Tags: ,