Komt er een nieuwe HTC Facebook telefoon?

De HTC ChaCha en Salsa zijn niet echt een succes gebleken voor HTC. Die twee ‘Facebook’ telefoons zijn nooit echt populair geweest. Toch komt HTC nu mogelijk met een nieuw Facebook toestel.

HTC FacebookEr zijn geruchten opgedoken die spreken over een nieuwe Facebook telefoon van HTC. Deze nieuwe Facebook telefoon moet volgens DigiTimes een exclusief platform voor Facebook worden en zou in kwartaal drie van dit jaar uit moeten komen. Alle functionaliteiten van de desktopversie van Facebook zullen aanwezig zijn op de Facebook telefoon. Maar waarom nóg een Facebook smartphone, ondanks de tegenvallende resultaten van de vorige twee modellen? De reden is mogelijk erg eenvoudig.

Samsung weet het keer op keer voor elkaar te krijgen om Nexus toestellen te mogen maken voor Google’s Android, en HTC zou dat niet bepaald leuk vinden. Daarom zou de Taiwanese fabrikant nu heil zoeken bij Facebook voor een eigen exclusieve deal, een soort Nexus-idee maar dan voor Facebook. Details zijn er nog niet, dus het is nog speculeren over wat we kunnen verwachten van HTC en Facebook. We hopen dat het wat beters wordt dan de ChaCha en Salsa. Ook denken we dat een Facebook smartphone niets nieuws toevoegt aan de smartphonemarkt. Elke smartphone kan gebruikmaken van Facebook, dus vragen wij ons af wat een ‘exclusieve Facebook smartphone’ kan toevoegen. Dus HTC: richt je op de huidige One serie (die het erg netjes doet) en kijk naar de toekomst. Wanneer je toestellen goed zijn heb je dit soort exclusieve – niets toevoegende – deals niet nodig!

De HTC One serie is onderdeel van de vernieuwde HTC strategie. Vergelijk nu acties van de HTC One V, S en X!

Bron: SlashGear


Tags: ,