Heb jij je telefoon wel eens in het toilet laten vallen?

Als jouw antwoord op de titel “ja” is, wees dan gerust: je bent niet de enige! Er zijn namelijk resultaten verschenen van een online enquête en daaruit blijkt dat al veel telefoons hun weg hebben gevonden naar het toilet.

Het bedrijf Liquipel heeft een techniek ontwikkeld om een telefoon waterafstotend te maken. Dit is voor sommige mensen hard nodig, want volgens een online enquête heeft bijna een op de vijf mensen hun telefoon wel eens in het toilet laten vallen (ook de oprichter van GSMacties.nl heeft hier ervaring mee). Uiteraard is een retourtje toilet niet goed voor je trouwe elektronische kameraad en kan het zijn dat hij er niet helemaal goed werkend uit terug komt. Daar heeft Liquipel dus dé oplossing voor gevonden en wel in de vorm van een oppervlaktebehandeling. Hoe het werkt: je stuurt je telefoon op naar het hoofdkantoor in Santa Ana (in Californië, VS). Vervolgens plaatsen de handige mensen van Liquipel je telefoon in een vacuüm ruimte welke vervolgens gevuld wordt met een speciale damp die in elk kiertje en gaatje van je telefoon gaat zitten. Als je telefoon klaar is met de behandeling zal er een coating op zitten van een paar moleculen dik.

Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar werkt het wel? Bovenstaande klinkt namelijk als een slechte Tell Sell of Tommy Teleshopping reclame. Bij Wired hebben ze een HTC Nexus One en Motorola Talkabout walkie-talkie opgestuurd naar Liquipel om het uit te testen. Beide toestellen zijn volledig onder water geweest en hebben het wonder boven wonder overleefd! Daarna zijn beide toestellen een bubbelbad ingegaan, maar dát kunnen ze niet navertellen.

Mooi om te zien dat het werkt dus hopelijk komt een dergelijke dienst ook naar Europa. Het zal ongetwijfeld veel mensen een hoop geld besparen als het klopt dat een op de vijf mensen hun telefoon wel eens in het toilet heeft laten vallen! Dus Liquipel: jullie zijn van harte welkom hier!

Overigens kun je je telefoon ook gewoon buiten het toilet houden, maar of dát nou een slim idee is?

Naar de wc zonder telefoonBron: Wired.com


Tags: , ,