Nieuwe provider *bliep biedt onbeperkt internet

Vandaag is er een nieuwe virtuele provider ten tonele verschenen. Onder de naam *bliep wordt er prepaid mobiel internet aangeboden met een onbeperkte limiet. Het goedkoopste abonnement kost 50 cent per dag en er wordt gebruik gemaakt van het T-Mobile netwerk.

*bliep*bliep is een virtuele provider van de Telegraaf Media Groep en biedt goedkoop prepaid mobiel internet aan. Voor slechts 50 eurocent per dag dat je online bent (je betaalt dus niet wanneer je niet online bent op een dag) kun je gebruikmaken van onbeperkt internet met een downloadsnelheid van 384Kbps en een uploadsnelheid van 64Kbps. Stel dat je elke maand 25 dagen online bent, dan betaal je slechts €12,50 per maand! Wil je sneller internet? Voor 1 euro per dag krijg je een downloadsnelheid van 3,6Mbps en een uploadsnelheid van 2Mbps. Enige nadeel bij dit abonnement is dat aan deze snelheid een limiet van 2GB is gekoppeld. Na deze limiet kun je blijven internetten, maar dan tegen de lagere snelheid van 384Kbps/64Kbps.

Bij beide abonnementen zit onbeperkt sms’en inbegrepen en bellen kost 0,25 euro per minuut. Bellen is dus wat duurder, maar dat is niet heel erg aangezien dit abonnement speciaal gericht lijkt te zijn op de internetters onder ons die zich niet willen verplichten tot een vast maandbedrag.

Kosten per dag Snelheid Limiet Sms Bellen
0,50 euro 0,4/0,1Mbps Geen Onbeperkt 0,25 euro per minuut
1 euro 3,6/1,0Mbps 2GB Fair Use Onbeperkt 0,25 euro per minuut

Stel je bent een fanatiek internetter, maar je belt soms ook wel eens. Kun je dan beter dit prepaid abonnement nemen of kun je beter voor een ander abonnement gaan?

Je belt per maand slechts 20 minuten en je wilt internet dat snel genoeg is voor Spotify, het uploaden van foto’s naar Whatsapp, Instagram en Facebook of om af en toe een filmpje te kijken via Youtube. Per maand gebruik je 30 dagen internet (je bent immers helemaal ingesteld op het gebruik van de smartphone). In dit geval betaal je bij *bliep:

5 euro voor het bellen en 30 euro voor het internet. Dan ben je dus 35 euro kwijt per maand, maar wel met het voordeel dat je niet bent gebonden aan een contract voor een of twee jaar.

Bij Simyo kun je een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten. 50 belminuten/sms’jes kosten €3,99 (-/- 12 maanden 50% korting) en voor 1500MB betaal je €21,99 (-/- 12 maanden 50% korting en met een snelheid van 2Mbps down en 384Kbps up). Geen onbeperkt internet en niet onbeperkt sms’en dus, maar wel maar €25,98 per maand en de eerste 12 maanden zelfs slechts €17,98. Zelfs zonder de korting is het bijna 10 euro goedkoper dan bij *bliep.

Wat de ‘fanatieke’ internetter betreft die ook wel eens wil bellen is een provider als Simyo dus voordeliger dan *bliep. Ook wat tablets betreft is *bliep niet voordelig. Bij KPN bijvoorbeeld betaal je voor 2GB data met 7,2Mbps down en 2Mbps up €30 per maand en de eerste 9 maanden zelfs slechts €15 en dat is inclusief een tablet.

Bron: bliep.nl


Tags: , ,