Helft Nederlandse huishoudens heeft mobiel internet

Mobiel internet is big business en dat blijkt uit de laatste cijfers van het CBS. Maar liefst de helft van de Nederlandse huishoudens heeft namelijk toegang tot mobiel internet. Een behoorlijk aantal!

InternetOm te laten zien hoe snel mobiel internet gegroeid is, gaan we terug naar 2005. Toen gebruikte 12 procent van de Nederlandse huishoudens mobiel internet. In 2008 was dat 22 procent. Bijna een verdubbeling in 3 jaar tijd, maar nog steeds geen erg hoog percentage. In 2010 zaten we in Nederland op 35 procent en in 2011 (dus in slechts 1 jaar tijd) is het percentage explosief gestegen naar 50 procent. Mobiel internet groeit dus hard hier in Nederland. Wat opmerkelijk is, is dat gebruik van internet op een desktop met 2 procent gedaald is tussen 2010 en 2011. Mobiel internet op de laptop is daarentegen weer gestegen. Ook opvallend is dat 6 procent van de huishoudens mobiel internet gebruikt op een Palmtop (een oude PDA)

Op Europees gebied doen we het qua internetaansluitingen erg goed. Sterker nog: we zijn koploper! Al jarenlang staan we op de eerste plaats en momenteel heeft 94 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot het internet. In Europa heeft gemiddeld zeven op de tien huishoudens internettoegang. We doen het dus nog niet eens zo verkeerd in ons kikkerlandje. Nu die prijzen van mobiel internet nog omlaag!

Vergelijk abonnementen inclusief mobiel internet

Bron: Tweakers.net


Tags: , ,