KPN wijzigt BedrijfsFlexibel abonnementen

KPN heeft vandaag nieuwe zakelijke abonnementen getoond, alhoewel ‘nieuw’ niet helemaal het juiste woord is. De BedrijfsFlexibel-abonnementen zijn namelijk aangepast en gaan vanaf vandaag net iets anders door het leven.

KPNBedrijfsFlexibel bestaat uit drie bundels: BedrijfsFlexibel, BedrijfsFlexibel Web en BedrijfsFlexibel XL. Die eerste kost vanaf vandaag €19,50 en daarvoor kun je alleen bellen en sms’en. Internetten kan wel (met een snelheid van 2Mbps down en 0,1Mbps up) maar dat zal je dan 3 euro per MB gaan kosten. Het tweede abonnement bevat wel internet en wel met een bundel van 500MB. Dit abonnement is met €35 dan ook een flink duurder. Als je over je tegoed heen gaat betaal je per MB 5 cent. Het derde abonnement bevat een data-bundel van 1GB en biedt met 14,4Mbps ook het snelste internet. Met een prijs van €42,50 is dit ook meteen het duurste abonnement van de drie.

Bij alle drie de abonnementen zit onbeperkt sms’en en onbeperkt onderling bellen inbegrepen en voor bellen naar vaste en mobiele nummers wordt apart afgerekend (€0,14 en €0,11).

Het zijn flinke prijzen die KPN vraagt voor de abonnementen. Om een beetje een indruk te geven hebben we hier een vergelijking gemaakt met T-Mobile op basis van een bepaald aantal MB’s en belminuten.

Provider+Abo KPN (BedrijfsFlexibel Web) T-Mobile (Smart Plus 300)
Belminuten 200 300
Data 500MB 500MB
Maandbedrag €57 €33,57

Zoals je ziet loopt de prijs bij KPN héél snel op als je veel belt. Bij onze vergelijking zijn we ook nog eens uitgegaan van bellen naar mobiele nummers. Als we van de 200 belminuten een gelijke verdeling maken tussen bellen naar vast en mobiel, dan komt de prijs uit op €60. Behoorlijke bedragen dus!

Bron: KPN


Tags: ,