Hoe spreek je ‘Huawei’ uit?

Huawei is een telefoonfabrikant uit China en een van de problemen voor een fabrikant met een Chinese naam is dat mensen uit andere landen problemen hebben met het uitspreken ervan. Dus hoe zit het nou, hoe spreek je Huawei uit?

HuaweiOké, ga even rechtop zitten en spreek het volgende hardop uit: Huawei. Waarschijnlijk zeg je iets in de trant van ‘Hu-a-wij’ of ‘Hu-a-wij-ie’ maar dat is niet goed! Hier bij GSMacties.nl waren we er al even achter maar nu heeft het bedrijf zelf een reporter op pad gestuurd om mensen te informeren over het uitspreken van deze rare en onuitspreekbare naam. Dus voordat we de video gaan bekijken moet je nog één keertje proberen Huawei uit te spreken. Zei je deze keer ‘Hoe-wa-wij’? Nee, nog steeds niet goed!

httpv://www.youtube.com/watch?v=KGAqvpYLiGw

Eigenlijk klopt de uitspraak in de video ook niet helemaal, maar dat komt volgens ons meer omdat Engels-sprekende mensen gewoon enorm veel moeite hebben met bepaalde klanken. In de video hebben ze het over ‘wah-way’ maar eigenlijk moet dat ‘huah-way’ zijn wat je weer uitspreekt als ‘gwua-way’ (of iets in die richting) maar dat kunnen de Amerikanen waarschijnlijk niet uitspreken. Dus vanaf nu zeg je Huawei nooit meer fout!

En nog een leuke uitspraak-video en wel van ASUS. Waarschijnlijk zeg jij, en iedereen die je kent ASUS zoals je het schrijft. Ook dát is fout want het is ‘ee-soes’! Gekke Aziatische fabrikanten ook altijd met hun exotische namen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hjjoGtXV6pY


Tags: ,