Het ‘Vertical Video Syndrome’: heb jij er last van?

Het Vertical Video Syndrome is een serieus probleem waar menig persoon last van heeft. Het uit zich in een verkeerde houding van de telefoon tijdens het opnemen van een filmpje. Het gevolg is een compleet verkeerd formaat filmpje dat tot flinke ergernis kan lijden!

Vertical Video Syndrome, een ernstig probleem

Vertical Video SyndromeHet fenomeen ‘Verical Video Syndrome’ is al behoorlijk oud maar blijft zijn kop constant opsteken. Pak jouw telefoon vast zoals je hem vast hebt tijdens het opnemen van een filmpje. Houdt hem even zo vast en beantwoord deze vraag:

Hou jij je telefoon nu vast alsof het een compact-camera is of hou je hem vast zoals je je telefoon normaal vasthoudt?

VVSHou jij je telefoon tijdens het maken van een filmpje vast alsof het een telefoon is, dan doe je het fout en dan heb ook jij last van het Vertical Video Syndrome! Gelukkig zijn wij er om jou van dit probleem af te helpen! De oplossing lijkt misschien heel simpel en dat is het eigenlijk ook. Als je een foto of filmpje maakt met je smartphone dan verandert je telefoon tijdelijk in een camera. En een camera houdt je ook niet vast alsof het een telefoon is, toch? Op deze manier voorkom je langgerekte verticale filmpjes zoals je die vaak tegenkomt op bijvoorbeeld Youtube of Dumpert.

Om volledig van het Vertical Video Syndrome afgeholpen te worden kun je de onderstaande video bekijken. Daarin wordt nogmaals het probleem uitgelegd en krijg je duidelijk de oplossing te zien:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA


Tags: , , ,