Bellen in een vliegtuig, Boeing maakt het mogelijk!

Mensen die wel eens vliegen of hebben gevlogen kennen het wel: net voor het opstarten moet je elektronische apparatuur uitschakelen en je telefoon op vliegmodus zetten. Boeing zorgt er mogelijk voor dat het over een tijdje ook anders kan.

Boeing maakt bellen in vliegtuig mogelijk

In een vliegtuig moet je telefoon op de vliegmodus staan. Telefoonverbindingen zouden namelijk storingen kunnen veroorzaken, althans, dat is wat er altijd gezegd wordt. Van de andere kant is het gewoon niet mogelijk om te bellen vanuit een vliegtuig, dus waarom zou je je telefoon niet in de vliegmodus zetten? Boeing schijnt nu echter bezig te zijn met een manier om te kunnen bellen vanuit het vliegtuig. Het plan zou in 2013 gereed moeten zijn en zal zich richten op de Boeing 747-8, 787 Dreamliner en 777 modellen.

Naast bellen maakt Boeing ook live televisie in het vliegtuig mogelijk!

Naast bellen is Boeing ook bezig met live televisie en streaming media welke ergens in 2014 beschikbaar moeten zijn in de vliegtuigen. Mooie plannen dus om helemaal up-to-date te blijven in de media-centrische wereld. Voor de VS moet overigens nog blijken of er gebeld mag worden in vliegtuigen. De FAA (de Amerikaanse luchtvaart autoriteit) zou namelijk een plan klaar hebben liggen om dergelijke activiteiten te verbieden.

Bron: Nu.nl


Tags: ,