Straling mobiele telefoon niet schadelijk

Het is een vraag die al sinds jaar en dag wordt gesteld: is de straling die mobiele telefoons afgeven schadelijk? De een is er heilig van overtuigd, de ander vindt het onzin. Noorse onderzoekers durven nu antwoord te geven op die vraag: nee, het is niet schadelijk.

Straling mobiele telefonie niet schadelijk

StralingOnderzoekers van het Noorse Expertcomité hebben de schadelijkheid van straling van mobiele telefonie onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat de straling niet schadelijk is. Al jaren worden er discussies gevoerd over straling van mobiele telefonie. Veel wetenschappers gaan er al een tijdje van uit dat het niet schadelijk is, maar zekerheid hierover was er niet. Noorse onderzoekers durven hier wel antwoord op te geven. De onderzoekers hebben onderzocht of de straling bijdraagt aan een flink aantal problemen: kanker, onvruchtbaarheid, veranderingen op hormonaal niveau, verslechtering van het immuunsysteem en zenuwstelsel, veranderingen op genetisch niveau, en ga zo maar door. Volgens de onderzoekers heeft mobiele straling in geen van de gevallen invloed.

Elektromagnetische hypersensitiviteit bestaat niet

Dan heb je nog de groep mensen die er heilig van overtuigd is dat mobiele straling van zowel telefoons als masten wel degelijk schadelijk zijn. Ze worden er onrustig van, ziek en moe. Elektromagnetische hypersensitiviteit noemen ze dat en er zijn een aantal mensen die daar last van (zeggen te) hebben. Ook daar hebben de onderzoekers naar gekeken en ook daar zijn ze duidelijk over: elektromagnetische hypersensitiviteit bestaat niet, althans niet als het gaat om mobiele straling. Volgens de onderzoekers is de oorzaak van het probleem psychisch en niet lichamelijk.

Bron: Nu.nl


Tags: , ,