Whatsappen opgenomen in Van Dale

Voor veel mensen in Nederland klinkt het misschien nog vreemd, maar ‘whatsappen‘ is in de Van Dale opgenomen. Daarmee is het woord dat iedereen kent en velen gebruiken ook direct omgetoverd tot correct Nederlands woord.

‘WhatsApp’ is een naam, ‘whatsapp’ is een werkwoord

WhatsappIk whatsapp, jij whatsappt, wij whatsappen. Het is vanaf nu correct Nederlands. Whatsappen is namelijk opgenomen in de Dikke Van Dale, het officiële Nederlandse woordenboek. Helaas moeten we het voor nu nog even doen met alleen de aankondiging en de officiële spelling, want een omschrijving van het woord kon nog niet gegeven worden. De officiële spelling zal ‘whatsapp’ zijn terwijl het bedrijf achter de app zelf WhatsApp schrijft.

Whatsappen veel gebruikt in algemeen taalgebruik

Volgens een woordvoerder van de Dikke Van Dale is whatsappen in het woordenboek opgenomen omdat het woord in een periode van drie jaar veel in het algemene taalgebruik is opgedoken. Reden genoeg dus om het woord te bestempelen als correct Nederlands en onze grammatica er aan te hangen. We zijn wel héél benieuwd naar de omschrijving! Waarschijnlijk zal het hier wel een beetje op lijken:

whatsapp whatsapp (werkwoord; whatsappen, heeft gewhatsappt)
1 communiceren met WhatsApp

Bron: WhatsAppen.nl


Tags: , , ,