60% van de Nederlanders mobiel online

In Nederland zijn er momenteel zo’n 12,4 miljoen internetgebruikers en daarvan ging ongeveer 60 procent mobiel online dit jaar. Een jaar geleden lag dat percentage zo rond de 50 procent.

60 procent van de Nederlanders mobiel online

Ongeveer 60 procent van de 12,4 miljoen internetgebruikers in Nederland gebruikt mobiele apparatuur om online te gaan, dat blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau Statistiek). Wel moet erbij gezegd worden dat onder mobiele apparatuur naast tablets en smartphones ook laptops bedoeld worden. Het CBS heeft ook percentages bekendgemaakt van de verschillende mobiele apparaten. De smartphone is verreweg het populairst om mee online te gaan: 47 procent. De laptop volgt met 34 procent en 19 procent gebruikt een tablet. We zijn benieuwd naar hoeveel mensen meerdere mobiele apparaten gebruiken om online te gaan, maar dat is helaas niet meegenomen in dit onderzoek.

CBS mobiel internet

klik voor groter formaat

Smartphone het populairst om online te gaan

De smartphone is dus het populairste mobiele apparaat om mee online te gaan en dat is ook terug te zien in activiteit op het internet. Twee derde van de smartphone-gebruikers gaat dagelijks met hun toestel online. Wanneer ze online zijn kijken en versturen ze e-mail, checken ze de social media of lezen ze het nieuws. En de mensen die mobiel internet niet belangrijk vinden? Daarvan zegt 73 procent het niet nodig te hebben, 16 procent vindt het te duur en 11 procent zou niet weten hoe het werkt.

86% van de jongeren gebruikt mobiel apparaat om online te gaan

En dan het mobiele internetgebruik verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. In de categorie 12-25 jaar gebruikte in 2007 slechts 21 procent een mobiel apparaat om mee online te gaan. Nu, vijf jaar later, ligt dat percentage op 86 procent! Daarmee is deze groep ook het hardst gestegen. Ook de groep 65 tot 75 jaar is steeds meer online via een mobiel apparaat. Daar is het percentage in vijf jaar tijd namelijk gestegen van 6 procent naar 22 procent.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,